Fjernvarme til den del af Toftlund, der ligger øst for Koldingvej

 

Den grønne omstilling er en nem løsning

Hvert efterår sker det - varmesæsonen melder sin ankomst, og på den del af Toftlund, der ligger øst for Koldingvej betyder det højsæson for områdets mange gas- og oliefyr. Men forhåbentligt ikke meget længere. Hvis borgerne i områderne vil med på den grønne omstilling, kan de snart udskifte de hjemlige fyr med et fjernvarmeanlæg. Størstedelen af fjernvarmen i Toftlund er nemlig baseret på varme fra det 27.000 m2 store solfangeranlæg.

- Vi arbejder på en plan for at rulle fjernvarmen ud på østsiden af Koldingvej øverst på listen. Med fjernvarmen slipper husstandene ikke bare af med et fyr, der fylder. De får også fremtidssikret deres opvarmning med en nem løsning, de ikke skal skænke en tanke i det daglige.

Varmeforbrugerne bestemmer selv

Det er helt op til borgerne, om fjernvarmen kommer til området, og vi vil gerne have en forhåndsgodkendelse. Når ca. halvdelen af områdets husstande har sagt ja tak, balancerer økonomien, og vi kan starte planlægningen. Udvidelsen vil i øvrigt også være et plus for de nuværende fjernvarmekunder, fordi der bliver flere skuldre til at bære de fælles udgifter, pointerer Driftsleder Jørgen Thorgaard.

 I mellemtiden kan du høre mere om projektet ved at vise din interesse her